0 0
Houbová nádivka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbová nádivka

    Postup přípravy

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    • 350 g lesních hub (u nás bedly, čirůvky, kozák)
    • 100 g šunky od kosti
    • 50 g másla
    • 5 rohlíků
    • 5 vajec
    • 3 dl horké vody s rozpuštěným bujónem
    • 2 hrsti špenátových listů
    • 2 stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1/2 lžičky strouhaného muškátového květu
    • čerstvě mletý pepř
    • kmín
    • sůl
    • olej
    • máslo a mouka na vymazání formy
    • několik plátků másla na pokladení nádivky

    Postup:

    Rohlíky nakrájíme na kostky, nasypeme na pekáček a necháme okorat v mírně roztopené troubě. Rozehřejeme si máslo, špenát natrháme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a orestujeme na oleji. Přidáme pokrájenou šunku a po chvíli i očištěné a nakrájené houby. Osolíme, opepříme, okmínujeme a pár minut restujeme. Stáhneme z plotny a necháme pár minut vydýchat.

    K okoralým rohlíkům přilijeme bujón, přidáme žloutky, máslo a špenát. Promícháme, přisypeme houby a opět promícháme. Dle potřeby ještě dosolíme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a přemístíme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Uhladíme povrch a poklademe plátky másla.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zapečené máslové bedly
    další
    Bedlové řízečky s bramboro-celerovou kaší

    Přidejte svůj komentář