0 0
Houbová nádivka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Houbová nádivka

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 350 g lesních hub (u nás bedly, čirůvky, kozák)
  • 100 g šunky od kosti
  • 50 g másla
  • 5 rohlíků
  • 5 vajec
  • 3 dl horké vody s rozpuštěným bujónem
  • 2 hrsti špenátových listů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového květu
  • čerstvě mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • olej
  • máslo a mouka na vymazání formy
  • několik plátků másla na pokladení nádivky

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostky, nasypeme na pekáček a necháme okorat v mírně roztopené troubě. Rozehřejeme si máslo, špenát natrháme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a orestujeme na oleji. Přidáme pokrájenou šunku a po chvíli i očištěné a nakrájené houby. Osolíme, opepříme, okmínujeme a pár minut restujeme. Stáhneme z plotny a necháme pár minut vydýchat.

K okoralým rohlíkům přilijeme bujón, přidáme žloutky, máslo a špenát. Promícháme, přisypeme houby a opět promícháme. Dle potřeby ještě dosolíme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a přemístíme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Uhladíme povrch a poklademe plátky másla.

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zapečené máslové bedly
další
Bedlové řízečky s bramboro-celerovou kaší
předchozí
Zapečené máslové bedly
další
Bedlové řízečky s bramboro-celerovou kaší

Přidejte svůj komentář