0 0
Linecké cukroví

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Linecké cukroví

    Postup přípravy

    Na cca 65 kytiček budeme potřebovat:

    • 250 g hladké mouky
    • 125 g změklého másla
    • 50 g cukru moučky
    • 1 žloutek
    • vanilka (prášek, dřeň z lusku nebo aroma)
    • na špičku nože prášku do pečiva
    • kůra z 1/2 bio ctrónu
    • špetka soli
    • rybízová marmeláda

    Postup:

    V míse smícháme změklé máslo se žloutkem, cukrem, vanilkou, solí a citrónovou kůrou. Přidáme mouku a prášek do pečiva a zpracujeme příjemné, hladké těsto. Zabalíme do mikroténu a odložíme na hodinku do lednice.

    Odpočinuté těsto vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme oblíbené tvary. Stejný počet plných a těch s dírkou. Pečeme v  troubě vyhřáté na 180 st. C cca 10 minut, až budou odspodu růžovět.

    Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Moje babička vždycky říkávala, že nejlepší je rybízová 😛

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kokosky
    další
    Babiččiny dortíčky

    Přidejte svůj komentář