Ingredience
Korpus
- 200 g špaldová mouka hladká
- 100 g máslo
- 40 g cukr krupice
- 1 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- špetka sůl
Náplň
- 500 g měkký tvaroh
- 140 g mák mletý
- 80 g moučkový cukr
- 20 ml šlehačka 33%
- 1 vejce
- 1 vanilkový pudink
- vanilka
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Smícháme s cukrem, špetkou soli, moukou, práškem do pečiva a vejcem. Zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Z hotového těsta utvoříme kouli, trochu rozmáčkneme a zabalíme do fresh fólie. Odložíme aspoň na půl hodiny do lednice. |
2 Hotovo | Umeleme mák, zalijeme horkou vodou tak, aby byl ponořený a chviličku podusíme, aby trochu zhoustnul. Hodně často mícháme. Pak necháme vychladnout. |
3 Hotovo | Vyšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým pudinkem, šlehačkou, vanilkou, vejcem a solí. Z nádivky odebereme cca 200 g a smícháme s podušeným mákem. |
4 Hotovo | Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Odleželé těsto na pomoučené desce trochu předválíme a vložíme do formy. Prsty a dlaněmi natlačíme na dno a po obvodu do výšky cca 3 cm. |
5 Hotovo | Vezmeme misky s náplněmi a 2 naběračky. Střídavě vrstvíme doprostřed korpusu vždy jednu naběračku makové náplně, na ní naběračku tvarohové náplně atd. Nakonec formou zatřeseme, aby se náplně rozlily po celé ploše. |
6 Hotovo | Vložíme do trouby předehřáté na 160 st. C a pečeme cca 55 minut. |