0 0
Mramorový pečený cheesecake

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
200 g špaldová mouka hladká
100 g máslo
40 g cukr krupice
1 vejce
1 lžička prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
500 g měkký tvaroh
140 g mák mletý
80 g moučkový cukr
20 ml šlehačka 33%
1 vejce
1 vanilkový pudink
vanilka
špetka sůl

Mramorový pečený cheesecake

Máte problémy s vápníkem? Vsaďte na mák :)

  • 85 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Smícháme s cukrem, špetkou soli, moukou, práškem do pečiva a vejcem. Zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Z hotového těsta utvoříme kouli, trochu rozmáčkneme a zabalíme do fresh fólie. Odložíme aspoň na půl hodiny do lednice.

2
Hotovo

Umeleme mák, zalijeme horkou vodou tak, aby byl ponořený a chviličku podusíme, aby trochu zhoustnul. Hodně často mícháme. Pak necháme vychladnout.

3
Hotovo

Vyšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým pudinkem, šlehačkou, vanilkou, vejcem a solí. Z nádivky odebereme cca 200 g a smícháme s podušeným mákem.

4
Hotovo

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Odleželé těsto na pomoučené desce trochu předválíme a vložíme do formy. Prsty a dlaněmi natlačíme na dno a po obvodu do výšky cca 3 cm.

5
Hotovo

Vezmeme misky s náplněmi a 2 naběračky. Střídavě vrstvíme doprostřed korpusu vždy jednu naběračku makové náplně, na ní naběračku tvarohové náplně atd. Nakonec formou zatřeseme, aby se náplně rozlily po celé ploše.

6
Hotovo

Vložíme do trouby předehřáté na 160 st. C a pečeme cca 55 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí nudličky se zeleninou a kokosovým mlékem
další
Jednoduché trhané vepřové maso
předchozí
Krůtí nudličky se zeleninou a kokosovým mlékem
další
Jednoduché trhané vepřové maso

Přidejte svůj komentář