0 0
Jednoduché trhané vepřové maso

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1500 g krkovice bez kosti
cca 300 ml jablečný cider
cca 200 ml BBQ omáčka
4 stroužky česnek
2 cibule
2 lžíce hrubozrnná hořčice
1 lžíce uzená paprika
sůl
olej

Jednoduché trhané vepřové maso

Trendy:
  • Masožrout

Trhané maso je výborné i do hamburgrů.

  • 310 min
  • Porcí: 6
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

K trhanému masu jsem upekla kváskový chléb

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso očistíme mokrým ubrouskem, potřeme trochou oleje, osolíme, posypeme uzenou paprikou a potřeme hořčicí. Zakryjme fresh fólií a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout v lednici. Klidně i přes noc.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme na proužky, stroužky česneku rozmáčkneme plochou nože a posekáme. Do pekáčku nalijeme olej a cibuli s česnekem na něm při střední teplotě zpěníme. Pak jí vařečkou odsuneme ke straně a maso krátce ze všech stran necháme zatáhnout. Opravdu krátce, aby se nepřipálilo.

3
Hotovo

Zalijeme ciderem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C. Pečeme 4-5 hodin. Cca po hodině vždy otočíme a na poslední hodinu odklopíme. Doměkka upečené maso vyndáme z trouby. Tekutinu kolem masa naběračkou přendáme do misky a maso vidličkami roztrháme na vlákna. Zalijeme BBQ omáčkou, případně dosolíme a přidáme trochu výpeku. Promícháme a podáváme s čerstvým chlebem, zeleninou a nakrájenou šalotkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mramorový pečený cheesecake
další
Míša řezy
předchozí
Mramorový pečený cheesecake
další
Míša řezy

Přidejte svůj komentář