0 0
Mechový dort

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mechový dort

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 100 min.
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krém

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hodinu před samotnou přípravou vyndáme z lednice vejce, abychom nepracovali s úplně studenými. A také si rozdrtíme mandle na konzistenci mouky.

2
Hotovo

Špenát důkladně opláchneme. Rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. Nejlépe přes noc, anebo důkladně osušíme utěrkou. Poté lístky pokrájíme na menší kousky a po částech rozmixujeme s částí oleje a citrónovou šťávou na kaši.

3
Hotovo

Celá vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme na světlou hustou pěnu (kuchyňský robot to zvládne na nejvyšší obrátky během chvilky). Když jsou vejce dostatečně ušlehaná, snížíme obrátky a tenkým čůrkem přiléváme zbytek oleje a přidáme i vanilku. V dalším kroku obrátky snížíme na minimum a po částech přimícháme i špenátovou kaši, do které jsme přidali i citrónovou kůru. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mandlemi. Sypkou směs přimísíme po částech do tekuté složky už jen stěrkou a velmi zlehka.

4
Hotovo

Na dno pečící formy uchytíme pečící papír. Strany vymažeme máslem a vysypeme trochou polohrubé nebo hrubé mouky. Těsto do formy vlijeme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 55 minut. Po této době vyzkoušíme zapíchnout doprostřed dortu špejli. Pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Korpus necháme úplně vystydnout.

5
Hotovo

Poté mascarpone vyklepneme do vyšší nádoby, přidáme tvaroh, cukr a citrónou šťávu a zalijeme šlehačkou. Krátce vyšleháme ponorným mixérem (pozor, aby se směs nezdrcla!) Zchladlý korpus prořízneme na 3 vrstvy, prostřední uděláme tenkou a z té nadrobíme "mech" na ozdobení.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí raqú s chorizem a houbami
další
Bratislavské kotlety
předchozí
Kuřecí raqú s chorizem a houbami
další
Bratislavské kotlety

Přidejte svůj komentář