0 0
Krůtí pečeně

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g krůtí prso
60 ml olej
50 + 50 g máslo
2 lžíce tmavá sojová omáčka
2 lžíce kečup
2 lžíce koření Grilovaná žebírka nebo koření Barbecue
1 cibule

Krůtí pečeně

Trendy:
  • Masožrout

Máte-li teplotní sondu na maso, použijte jí. Nastavte na 74 st. C.

  • 65 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Pečeně chutná úžasně s krémovou kukuřicí.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krůtí prso očistíme od blanek a tučnějších kousků. Použijeme jeho střední část, která je široká a placatější. Případně takový kousek můžeme pomocí ostrého nože vytvořit.

2
Hotovo

V míse smícháme olej, kečup, sojovou omáčku a koření. Maso vložíme do marinády a ze všech stran vydatně potřeme. Můžeme nechat i hodinku odležet. Pak vezmeme potravinářský provázek a maso stočíme do tvaru rolády a uvážeme. Do vnitřního prostoru, který zabalením vznikne, natlačíme kousky másla. Maso vložíme do pekáčku, kolem položíme cibuli překrojenou na čtvrtky. Zalijeme asi deckou vody, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C.

3
Hotovo

Pečeme asi 20 minut. Pak zakrytí odstraníme, přes maso přelijeme zbytek marinády, přikápneme trochu horké vody a pečeme dalších 15 minut. Pak maso obrátíme, zvlhčíme výpekem a pečeme cca 15 minut. Nakonec do šťávy vhodíme 50 g másla a necháme rozpustit. Maso zbavíme provázku a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Výpek přecedíme přes cedník.

4
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová kukuřice
předchozí
Krémová kukuřice

Přidejte svůj komentář