0 0
Chlebíček s rebarborou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Chlebíček s rebarborou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Do chlebíčku můžete přidat jakékoliv oříšky a sušené ovoce.

  • 70 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z rebarbory sloupneme tenkou slupičku a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Oříšky posekáme. Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Zvlášť smícháme zakysanou smetanu, vejce, mléko a vanilku. Vidličkou prošleháme a nalijeme do sypké směsi. Stěrku promísíme, přidáme rebarboru, oříšky a brusinky. Nakonec přidáme citrónovou šťávu.

2
Hotovo

Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do formy přemístíme a rozprostřeme do stran. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme cca 55 minut. Poté zkusíme zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku, jestli je upečeno. Pokud na špejli ulpí lepkavé těsto, pár minut přidáme. Hotový moučník necháme ještě 10 minut stát ve formě a pak vyklopíme a necháme vystydnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomazánka z romaduru
předchozí
Pomazánka z romaduru

Přidejte svůj komentář