0 0
Kuřecí zelené kari s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuřecí zelené kari s jasmínovou rýží

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Semínka koriandru tvoří jednu ze základních surovin kari směsi.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Koriandr omyjeme, dáme do mixéru, přidáme 100 gramů kešu ořechů a cca 1 dl vody a umixujeme na hladkou pastu. Maso nakrájíme na kostičky a jarní cibulku i se zelenou částí na 1 cm silná kolečka.

2
Hotovo

Do pánve (ideálně wok) dáme olej a zahřejeme. Přisypeme jarní cibulku a za stálého míchání necháme změknout, cca 40 vteřin. Přidáme kari pastu, bujónovou kostku a kokosové mléko (cca 1 deci si necháme stranou) a vařečkou pořádně promícháme a zahříváme 2 minuty. Omáčka dostane nádech zelené barvy. Poté přidáme nakrájené maso, na kousky nakrájených 50 gramů kešu, rozmixované kešu s koriandrem a za občasného míchání povaříme 8-10 minut. Do mixéru vlijeme zbytek kokosového mléka, mixér zapneme, čímž se nám vypláchne zbytek kešu pasty. Tu také přilijeme k masu. Dle chuti případně dosolíme.

3
Hotovo

V mezičase si připravíme jasmínovou rýži. Rýži propláchneme v chladné vodě, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Zvolna uvaříme doměkka. Od doby varu to trvá cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Květák v bešamelu se sýrovou krustou
další
Borůvkový koláč s drobenkou

Přidejte svůj komentář