0 0
Borůvkový koláč s drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
190 g hladká mouka
90 g máslo ztuhlé
30 g moučkový cukr
2 lžíce mléko
1 ks žloutek
1 lžička prášek do pečiva
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka sůl
Náplň
3 dl borůvky
Drobenka
40 g polohrubá mouka
40 g třtinový cukr
20 g máslo

Borůvkový koláč s drobenkou

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Borůvky prý zpomalují stárnutí mozkových buněk.
To se hodí, ne?

  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Drobenka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse smícháme mouku s nakrájeným máslem, cukrem, mlékem, práškem do pečiva, solí a žloutkem. Rychlostí blesku připravíme těsto, moc se s ním nemazlíme, aby se máslo zbytečně nerozteklo. Vlastníme-li kuchyňský robot, máme vyhráno.

2
Hotovo

Na kus pečícího papíru obkreslíme obrys koláčové formy a pomocí válečku do tvaru vyválíme těsto. Nebo prostě vymažeme formu máslem a vysypeme moukou a těsto do ní natlačíme. Asi o centimetr a půl zvedneme okraje. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou a posypeme borůvkami.

3
Hotovo

V malé mističce užmouláme drobenku z tuhého másla nakrájeného na kousky, cukru a mouky. Sypkou drobenkou posypeme povrch koláče.

4
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kuřecí zelené kari s jasmínovou rýží
další
Italské toustíky s rajčaty a mozzarellou

Přidejte svůj komentář