0 0
Raw makovec

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
1 hrnek datle 2 dl
1 hrnek strouhaný kokos
2 lžíce kokosový olej
2 lžičky kakao raw kvalita
Náplň
1 hrnek strouhaný kokos
1 hrnek mák
1 hrneček brusinky 1,5 dl
1 hrneček slunečnicová semínka
6 ks datle
3 lžíce kukuřičný sirup
3 ks kyselé jablko
2 lžíce kokosový olej
citrónová šťáva

Raw makovec

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • RAW Recepty
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kokos vlastně není ořech, ale semeno a mléko v něm není mléko, ale kokosová voda. Mléko vznikne až rozšmelcováním dužiny s vodou.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Předem upozorňuju, že pokud nevládne vaše kuchyně silným mixérem, z přípravy tohoto dortíku nebude váš běžný mixér zrovna happy. Můj ponorný, ač celkem výkonný, funěl, potil se a nadával… Nicméně svoji klinickou smrt přežil.

2
Hotovo

Do oddělených mističek namočíme aspoň na 30 minut datle, brusinky a slunečnici. Smícháme hrnek máku s hrnkem kokosu, důkladně promícháme a umeleme na makovém strojku.

3
Hotovo

Z namočených datlí oddělíme těch 6, co přijde do náplně a všechny do jedné nakrájíme na malé kousky. Množství bez 6 ks vložíme do vysoké nádoby, přidáme hrnek kokosu, lžíci kokosového oleje (rozehřátého), kakao a rozmixujeme ponorným mixérem. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fresh folii a korpus natlačíme na dno. Necháme ztuhnout v lednici.

4
Hotovo

Mezitím do stejné vysoké nádoby dáme zbytek pokrájených mandlí, okapané brusinky a slunečnici. Jablka oloupeme, najemno nastrouháme, pokapeme citrónem a přidáme také do nádoby. Přidáme i sirup a lžíci rozpuštěného kokosového oleje. Rozmixujeme ponorným mixérem a nakonec přimícháme rozemletý mák s kokosem. Navrstvíme na ztuhlý korpus, překryjeme okraji folie a rukou upěchujeme. Necháme v lednici zatuhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží
další
Domácí malinovka

Přidejte svůj komentář