Tataráček z červené čočky

0 0
Tataráček z červené čočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g červená čočka
100 g mrkev
cca 3 dl voda
cca 1 dl bílé víno
3 lžíce worchester
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce kečup
1 ks šalotka nebo větší lahůdková cibulka
1 lžička červená kari pasta nebo chilli koření
1 stroužek česnek
kmín
sůl
pepř čerstvě mletý
pažitka
olivový olej
celozrnný toustový chléb nebo pečivo dle chuti

Červená čočka je nejlépe stravitelnou luštěninou a předem se nenamáčí.

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čočku několikrát propláchneme vlažnou vodou a necháme důkladně okapat na cedníku. Mrkev oloupeme a nahrubo postrouháme. Do větší pánve nalijeme olej, vsypeme mrkev, kmín a čočku, přidáme kari pastu a restujeme. Když už čočka začíná chytat barvu, zalijeme vínem a necháme vydusit. Následně podléváme postupně horkou vodou, aby neplavala, ale ani se nepřipalovala a pod pokličkou vždy vydusíme dosucha. Když je čočka měkká, stáhneme z ohně, přidáme hořčici, kečup a worchester, přidáme drobně posekanou cibulku, pažitku, osolíme a opepříme. Směs promícháme, přilijeme ještě trochu oleje, aby nebyla suchá (chcete-li, můžete přidat žloutek).

2
Hotovo

Na troše oleji opečeme toustový chléb a na něj navrstvíme čočkový tataráček. Ozdobíme zeleninou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vločkový koláč s mákem
další
Brokolicové karbanátky

Přidejte svůj komentář