0 0
Hotdog s trhaným hovězím masem a karamelizovanou cibulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Trhané hovězí maso
750 g hovězí maso z krku
20 g máslo
4 stroužky česnek
4 větvičky tymián
2 dl červené víno
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce balzamiko krém černý
1 větší cibule
1 lžička třtinový cukr
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bagetky
500 g polohrubá mouka
240 ml mléko
30 g máslo
2 ks vejce
2 lžíce cukr
1 ks droždí sušené
1 lžička sůl
Karamelizovaná cibule
7 ks červená cibule
2 větvičky tymián
1 lžička třtinový cukr
1 dl červené víno
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička balzamiko krém černý
sůl
čerstvě mletý pepř
Na zdobení
2 ks rajčata
zelený salát
majolka

Hotdog s trhaným hovězím masem a karamelizovanou cibulí

Trendy:
  • Masožrout
  • Recepty pro děti

Tymián je bylina stará jako lidstvo samo. V Egyptě se používal například na balzamování mumií. My se spokojíme s tím, že upravuje trávení a čistí dýchací cesty :)

  • Porcí: 3
  • Náročné

Ingredience

  • Trhané hovězí maso

  • Bagetky

  • Karamelizovaná cibule

  • Na zdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si očistíme maso. Pak nakrájíme cibuli a česnek na kousky. Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje a ten rozpálíme. Maso na něm ze všech stran zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Posuneme jej ke kraji, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cukr a restujeme dozlatova. Přilijeme víno, balzamiko a sojovku, přidáme tymián, přikryjeme pokličkou a dáme péct do rozpálené trouby. Pečeme cca 2 hodiny při 170 st. C. V průběhu pečení zkontrolujeme, jestli se nám nevypekla šťáva. Kdyžtak přilijeme trochu horké vody. Po této době by mělo být maso tak měkké, že se bude dát lehce natrhat vidličkami. Než se do toho pustíme, necháme ve výpeku rozpustit máslo.

2
Hotovo

V mezičase nachystáme bagetky. V mléce rozpustíme droždí s cukrem a necháme 5 minut stát. Odvážíme mouku, přidáme sůl, vejce a rozpuštěné máslo. Zalijeme mlékem s droždím a zaděláme hladké, pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

3
Hotovo

Na pomoučeném vále nebo kuchyňské lince uválíme 12 tenkých bagetek. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a ještě 15 minut necháme kynout. Pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 15-20 minut.

4
Hotovo

Červenou cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme jí v kastrolu na troše oleje. Přidáme cukr, sůl, pepř, tymián a ještě pár minut restujeme. Zalijeme vínem a za stálého míchání opékáme. Když je cibule dostatečně orestovaná, přidáme ještě černé balzamiko a trošku sojovky a prohřejeme.

5
Hotovo

Salátové listy omyjeme a natrháme na menší kusy. Rajčata nakrájíme na plátky a ty ještě na půlky.

6
Hotovo

Hotové maso natrháme pomocí dvou vidliček na vlásky a smícháme s vypečenou šťávou, kterou jsme zjemnili ještě máslem.

7
Hotovo

Zchladlé bagetky podélně nakrojíme a obložíme salátem, rajčaty, trhaným masem, karamelizovanou cibulkou a majolkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tortilla s guacamole
další
Marocký čaj

Přidejte svůj komentář