0 0
Krůtí medailonky s houbovou omáčkou a polentou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Polenta
150 g instantní polenta
cca 2 dl voda
cca 2 dl mléko
sůl
Houbová omáčka
miska čerstvých nebo hrnek sušených lesní houby
2 stroužky česnek
1,25 dl šlehačka příp. houbová šlehačka
1 ks cibule
1 lžíce máslo
1/2 kostky zeleninový bio bujón
olej
drcený kmín
sůl
Medailonky
9 ks krůtí medailonky
čerstvě mletý pepř
olej

Krůtí medailonky s houbovou omáčkou a polentou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Pokud máte zálusk na hříbky, sledujte počasí. Milují prý přívalové deště a teplotu kolem 20ti stupňů :)

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Polenta

  • Houbová omáčka

  • Medailonky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud vlastníme čerstvé houby, bude tohle jídlo hotové ráz na ráz. Houby v tomto případě jen očistíme a pokrájíme.
Jestli v naší špajze odpočívají houby sušené, namočíme je předem aspoň na hodinu do vlažné vody.

2
Hotovo

Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla a dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Na připravený základ nasypeme houby (čerstvé). Pokud použijeme sušené houby, vylovíme je z nálevu (ten si schováme) a pokrájíme. V obou případech necháme na cibuli krátce osmahnout.

3
Hotovo

Osmahnuté houby (čerstvé) podlijeme troškou vody a dusíme. Osmahnuté sušené houby zalijeme nálevem, ve kterém se máčely, a také dusíme. Přidáme i rozdrobený bujón. Nebo máme-li, zalijeme pravým vývarem.

4
Hotovo

Nakonec zalijeme šlehačkou nebo v lepším případě houbovou šlehačkou, dle chuti osolíme a ještě povaříme do zahoustnutí.

5
Hotovo

Ohřejeme si mléko s vodou, osolíme a za stálého míchání metličkou sypeme polentu. Povaříme asi 3 minuty a stáhneme z plotny. Tekutiny dáme tolik, aby kaše byla krásně krémová.

6
Hotovo

Medailonky klouby prstů naklepeme, osolíme, opepříme a na trošce oleje z obou stran prudce opečeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Mrkvové pesto
další
Krémová polévka z červených paprik

Přidejte svůj komentář