0 0
Krémová polévka z červených paprik

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 ks červená paprika silnostěnné
2 dl šlehačka
2 stroužky česnek
2 ks zeleninový bio bujón nebo vývar
2 lžičky sladká paprika
1 ks cibule
dle chuti pálivá paprika
olivový olej
čerstvě mletý pepř
Krutony
cca 6 plátků toustový chléb
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Krémová polévka z červených paprik

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Červené papriky jsou ze všech barev nejvíc nabité vitamíny. Mimo slušnou porci vitamínů
a minerálů obsahují
i rutin, který zpevňuje cévy.

  • 15 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krutony

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na kostičky, česnek na plátky a papriku na kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem mírně dorůžova. Přisypeme pokrájenou papriku, všechno koření a spolu ještě chvíli orestujeme. Přilijeme cca 3 dl vody s rozpuštěným bujónem nebo přímo vývar a povaříme asi 5 minut.

2
Hotovo

Rozmixujeme, zjemníme smetanou, případně dochutíme a podáváme s krutony.

3
Hotovo

Rozkrájené pečivo nasypeme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C. Bude to trvat cca 10 minut.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Krůtí medailonky s houbovou omáčkou a polentou
další
Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Přidejte svůj komentář