0 0
Tvarohový koláč s jablky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
250 g polohrubá mouka
160 g máslo
1 dl slad příp. tekutý med nebo cukr
1 ks žloutek
1 ks prášek do pečiva
sůl
Tvarohová vrstva
250 g měkký tvaroh
2 lžíce slad příp. tekutý med nebo cukr
1 ks vejce
1 ks bílek
Jablečná vrstva
4 ks jablka větší
1 lžička kukuřičný škrob
vanilka prášek, dřeň z lusku, aroma
rozinky
Na posypání
slunečnicová semínka
máslo

Tvarohový koláč s jablky

Možná si někteří z vás stále myslí, že slunečnicová semínka jsou dobrá jen jako zobání pro ptáky. Omyl, pro nás dvounožce jsou zdrojem všech potřebných živin, teda kromě vitamínu D.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Těsto

  • Tvarohová vrstva

  • Jablečná vrstva

  • Na posypání

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z ingrediencí umícháme těsto, z kterého přibližně čtvrtinu dáme na chvilku do mrazáku a větší část namačkáme do vymazané dortové formy o průměru 25 cm tak, aby měla asi 2 cm okraj.

2
Hotovo

Tvaroh, žloutek a slad smícháme, lehce vmícháme sníh ze dvou bílků a náplň vylijeme na těsto.

3
Hotovo

Jablka oloupeme a nahrubo postrouháme. Smícháme s vanilkou, škrobem, skořicí a omytými rozinkami. Rozprostřeme na tvaroh.

4
Hotovo

Vyndáme z mrazáku zbytek těsta a rozdrobíme nebo nastrouháme na povrch koláče. Nahoru poházíme slunečnicová semínka a poklademe jemnými hoblinkami másla.

5
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C přibližně 40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dýňové gnocchi se šalvějí
další
Jablečný štrůdl s mandlemi
předchozí
Dýňové gnocchi se šalvějí
další
Jablečný štrůdl s mandlemi

Přidejte svůj komentář