Jablečný štrůdl s mandlemi

0 0
Jablečný štrůdl s mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
400 g hladká mouka
250 g máslo
10 lžic studená voda
2 ks žloutek
špetka sůl
Náplň
12 ks jablka chuťově výrazných a kyselých
hrst rozinky
hrst mandle
skořice
vanilka prášek, dřeň z lusku, aronma
citrónová šťáva
špetička sůl
Na posypání
2 hrsti mandle
bílek

Nejlepší štrůdl pravděpodobně ochutnáme ve Vídni. Těžko říct, jestli je štrůdl opravdu rakouská specialita nebo jestli první receptík nedovezla do Rakous nějaká česká služtička, dojíždějící tam kdysi dávno za prací.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Na posypání

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku, změklé máslo, vodu, sůl a žloutky promísíme do hladkého, tvárného těsta. Za pomoci kuchyňského robota je to brnkačka. Vložíme do mikroténu a necháme v lednici nejlépe přes noc (stačí ale aspoň hodinka).

2
Hotovo

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme skořici, zakapeme citrónem, trošičku osolíme, vsypeme rozinky a posekané mandle.

3
Hotovo

Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vyválíme velmi tenkou placku a naplníme čtvrtinou jablečné náplně. Delší okraje přehneme přes sebe, po stranách přitlačíme a podhrneme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a posypeme sekanými mandlemi. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 25 – 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tvarohový koláč s jablky
další
Risotto s hráškovým pyré a restovaným česnekem

Přidejte svůj komentář