0 0
Slané tartaletky z listového těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Slané tartaletky z listového těsta

Postup přípravy

Sdílet

Na 42 ks budeme potřebovat:

  • 3 rozválená listová těsta
  • plech na muffiny nebo koláčky

Náplň č. 1 – smetanovo lososová

  • 5 vrchovatých lžic zakysané smetany
  • 70 g uzeného lososa
  • 1 lžíce kopru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka soli

Náplň č. 2 – italská

  • 50 g sušené šunky s pepřem
  • 1 mozzarella
  • 7 malých rajčátek
  • bazalkové lístky

Náplň č. 3 – dýňová

  • 150 g dýně hokaidó
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce růžového balzamikového krému
  • 1 huňatá snítka rozmarýnu
  • na špičku lžičky chilli koření
  • citronová šťáva dle chuti
  • špetička soli
  • olivový olej
  • 8 vlašských ořechů
  • 40 g plísňového sýru

Postup:

Listové těsto rozložíme po stole a kovovým tvořítkem na rýži nebo větším vykrajovátkem (průměr 8 cm) vykrájíme kolečka. Mně se jich vešlo 14 na jedno těsto. Pečící papír nastříháme na 14 kousků a podložíme jím vykrájená kolečka. Ty následně natlačíme do koláčového nebo muffinového plechu.

  1. V misce smícháme zakysanku s olivovým olejem, hořčicí, koprem a troškou soli. Směs rozdělíme na koláčky a navrch položíme kousek lososa.
  2. Šunku natrháme na kusy a vyložíme jimi druhou várku koláčků. Rajčátka překrájíme na půlky a položíme je na šunku. Posypeme natrhanou bazalkou a navrch dáme plátek mozzarelly.
  3. Dýni nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a dýni s česnekem a větvičkou rozmarýnu na něm orestujeme dozlatova. Pak zakápneme balzamikem a sirupem. Okořeníme chilli kořením, trošku osolíme a přichutíme citronem. Ještě chvilku restujeme, až se všechny kousky dýně směsí obalí. Dýni použijeme na třetí várku koláčků, posypeme nalámanými ořechy a pokryjeme kouskem plísňového sýru.

Zbyde nám pravděpodobně ještě 6 koláčků, které naplníme tím, co nám zbyde 🙂

Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova. Zaberete cca 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kokosky s tvarohem
další
Smetanový dort s broskvemi
předchozí
Kokosky s tvarohem
další
Smetanový dort s broskvemi

Přidejte svůj komentář