0 0
Slané tartaletky z listového těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 plát listové těsto
100 g uzený losos
250 g mražený špenát listy
50 g čerstvý sýr typu Lučina
2 stroužky česnek
1 malá cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Bešamel
150 ml mléko
20 g máslo
10 g hladká mouka
citrónová šťáva
Sýrový chips
80 g sýr parmazánového typu

Slané tartaletky z listového těsta

  • 75 min
  • Porcí: 15
  • Snadné

Ingredience

  • Bešamel

  • Sýrový chips

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme špenát, aby nám stihl vychladnout. Na oleji zpěníme drobně posekanou cibuli a přihodíme špalíčky povoleného špenátu. Osolíme, opepříme a necháme rozpustit. Stáhneme z plotny a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Připravíme bešamel. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, osolíme a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a prošleháme metličkou. Když zhoustne, ochutíme citrónovou šťávou.

3
Hotovo

Listové těsto rozprostřeme po stole a rádýlkem rozdělíme na 3x5 čtverečků (o velikosti cca 8 cm). Na čtverečky rozstříháme i přiložený pečící papír. Každý kousek těsta podložíme kouskem papíru a natlačíme do formičky na muffiny. Na dno rozdělíme špenát, na něj položíme kousek lososa a přidáme lžíci bešamelu. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme cca 18 minut.

4
Hotovo

Sýr parmazánového typu rozstrouháme na jemném struhadle. Na plech na pečící papír vytvoříme ze sýra 15 plochých hromádek. Když upečeme tartaletky, do trouby vložíme plech se sýrem a pečeme cca 8 minut. Následně necháme zchladnout a křupavými placičkami ozdobíme tartaletky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kari s uzeným tempehem
další
Rýžový nákyp s jablky
předchozí
Kari s uzeným tempehem
další
Rýžový nákyp s jablky

Přidejte svůj komentář