0 0
Slané tartaletky z listového těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Slané tartaletky z listového těsta

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 42 ks budeme potřebovat:

    • 3 rozválená listová těsta
    • plech na muffiny nebo koláčky

    Náplň č. 1 – smetanovo lososová

    • 5 vrchovatých lžic zakysané smetany
    • 70 g uzeného lososa
    • 1 lžíce kopru
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžička olivového oleje
    • špetka soli

    Náplň č. 2 – italská

    • 50 g sušené šunky s pepřem
    • 1 mozzarella
    • 7 malých rajčátek
    • bazalkové lístky

    Náplň č. 3 – dýňová

    • 150 g dýně hokaidó
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžíce růžového balzamikového krému
    • 1 huňatá snítka rozmarýnu
    • na špičku lžičky chilli koření
    • citronová šťáva dle chuti
    • špetička soli
    • olivový olej
    • 8 vlašských ořechů
    • 40 g plísňového sýru

    Postup:

    Listové těsto rozložíme po stole a kovovým tvořítkem na rýži nebo větším vykrajovátkem (průměr 8 cm) vykrájíme kolečka. Mně se jich vešlo 14 na jedno těsto. Pečící papír nastříháme na 14 kousků a podložíme jím vykrájená kolečka. Ty následně natlačíme do koláčového nebo muffinového plechu.

    1. V misce smícháme zakysanku s olivovým olejem, hořčicí, koprem a troškou soli. Směs rozdělíme na koláčky a navrch položíme kousek lososa.
    2. Šunku natrháme na kusy a vyložíme jimi druhou várku koláčků. Rajčátka překrájíme na půlky a položíme je na šunku. Posypeme natrhanou bazalkou a navrch dáme plátek mozzarelly.
    3. Dýni nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a dýni s česnekem a větvičkou rozmarýnu na něm orestujeme dozlatova. Pak zakápneme balzamikem a sirupem. Okořeníme chilli kořením, trošku osolíme a přichutíme citronem. Ještě chvilku restujeme, až se všechny kousky dýně směsí obalí. Dýni použijeme na třetí várku koláčků, posypeme nalámanými ořechy a pokryjeme kouskem plísňového sýru.

    Zbyde nám pravděpodobně ještě 6 koláčků, které naplníme tím, co nám zbyde 🙂

    Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova. Zaberete cca 10 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Ořechové sušenky
    další
    Smetanový dort s broskvemi
    předchozí
    Ořechové sušenky
    další
    Smetanový dort s broskvemi

    Přidejte svůj komentář