0 0
Rýžový nákyp s jablky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g jasmínová rýže
420 ml mléko
420 ml voda
100 g máslo změklé
80 g moučkový cukr
5 jablka
4 vejce
citrónová šťáva
vanilka
skořice
sůl
A ještě
40 g hořká čokoláda
1 lžička kokosový olej
máslo a strouhanka
vlašské ořechy

Rýžový nákyp s jablky

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Jablíčka můžete dát také doprostřed nákypu jako samostatnou vrstvu.

  • 80 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Zapékací forma 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži nasypeme do většího kastrolu a propláchneme několikrát vodou. Poslední vodu slijeme, zalijeme mlékem s čistou odměřenou vodou a lehounce osolíme. Na mírné teplotě vaříme cca 15 minut. Pak necháme, za častého míchání, zchladnout.

2
Hotovo

Změklé máslo vyšleháme s cukrem avanilkou do světlé pěny. Pak všleháme žloutky, hezky jeden po druhém. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Jablíčka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, vydatně pokapeme citrónovou šťávou a smícháme se skořicí. Nahrubo posekáme vlašské ořechy.

3
Hotovo

Vychladlou rýži smícháme s máslovou směsí a následně s jablky. Když máme vše hezky promísené, velmi zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

4
Hotovo

Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo kokosem . Směs do formy rozvrstvíme a vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Pečeme dozlatova, cca 35 minut. Zlatavý nákyp posypeme sekanými vlašskými ořechy a ještě dalších pár minut necháme dopéct. Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a nákyp v ní necháme čtvrt hodiny stát.

5
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s troškou kokosového oleje a hotový nákyp čokoládou polijeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Slané tartaletky z listového těsta
předchozí
Slané tartaletky z listového těsta

Přidejte svůj komentář