0 0
Cizrnové kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g cizrna konzerva čistá váha
200 ml kokosové mléko
60 g mražené fazolky
2 rajčata
2 lžíce sojová omáčka
2 stroužky česnek
1 vrchovatá lžíce tahini
1 lžíce tamarindová omáčka nebo citrónová šťáva
1 cibule
1 mrkev
1 vodnice
1 lžička červené kari
1 chilli paprička
1 lžička kari koření
kousek zázvor
sůl
olej
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Cizrnové kari

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme vodou. Nakonec zalijeme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Od doby varu 12 minut. Nejdřív přivedeme rychle k varu a pak teplotu stáhneme.

2
Hotovo

Cibuli, zázvor a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme ve vyšší pánvi na troše oleje. Přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a na nudličky nakrájenou vodnici. Okořeníme kari pastou a kari kořením a dál restujeme. Přisypeme fazolky, zalijeme kokosovým mlékem, přihodíme chilli papričku, přikryjeme pokličkou a 5 minut dusíme.

3
Hotovo

Mezitím spaříme vroucí vodou naříznutá rajčata a sloupneme slupku. Nakrájíme je na kousky a vhodíme do pánve. Přisypeme slitou cizrnu. Zahustíme vrchovatou lžící tahini pasty a dochutíme tamarindovou omáčkou, sojovkou a solí. Ještě tak dvě minutky podusíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny s nivovou omáčkou
další
Nekynutý houskový knedlík
předchozí
Těstoviny s nivovou omáčkou
další
Nekynutý houskový knedlík

Přidejte svůj komentář