0 0
Bezlepková květáková pizza

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bezlepková květáková pizza

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák omyjeme, důkladně osušíme a rozebereme na růžičky. Po malých dávkách jej rozmixujeme v sekáčku anebo nastrouháme na jemném struhadle. Květákovou drť přendáme do misky. Přidáme jemně nastrouhaný čedar, vejce, sůl a lněná semínka. Důkladně promícháme. Na plech položíme pečící papír a na něj vytvarujeme z květákového těsta placku vysokou asi 1 cm. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, asi 15 minut.

2
Hotovo

Mezitím oloupeme česnek. Plochou nože stroužky rozmáčkneme a posekáme nadrobno. Do pánvičky nalijeme trochu olivového oleje, přisypeme česnek a pokrájenou sušenou šunku. Chvilku restujeme. Zalijeme rajčatovou passatou, přisypeme pokrájenou cibuku, osolíme a ochutíme chilli kořením. Chvilku zahříváme a nakonec přidáme část posekané bazalky.

3
Hotovo

Rajčatovou směs rozetřeme na předpečený korpus. Rajčátka omyjeme, osušíme, překrájíme na půlky a rozložíme po pizze řeznou plochou nahoru. Zasypeme jemně nastrouhaným sýrem a ještě 8-10 minut dopečeme. Nakonec posypeme zbylou pokrájenou bazalkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rýžový nákyp s jablky
další
Šeříkový sirup
předchozí
Rýžový nákyp s jablky
další
Šeříkový sirup

Přidejte svůj komentář