0 0
Crumble řezy s tvarohem a rybízem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g jemné ovesné vločky
100 g máslo
80 g třtinový cukr
miska rybíz
Náplň
250 g ve vaničce měkký tvaroh
20 g moučkový cukr
1 vejce
špetka sůl
vanilka

Crumble řezy s tvarohem a rybízem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Rybíz obsahuje vitamín C
a karoteny, což z něj dělá výborného pomocníka při posilování imunity.

  • 45 min
  • Porcí: 10
  • Snadné

Ingredience

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Rozměr zapékací misky 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo nakrájíme na kousky anebo jej necháme lehce změknout. Smícháme s cukrem a vločkami a utvoříme drobenku. Buď pomocí rukou anebo elektrického sekáčku. V případě sekáčku doporučuji začít máslem a cukrem a když se smísí, přidat postupně vločky.

2
Hotovo

V jiné misce smícháme tvaroh s cukrem, vejcem, vanilkou a špetičkou soli. Umícháme hladký krém. Rybíz propláchneme vodou, obereme kuličky ze stopek a na ubrousku necháme okapat.

3
Hotovo

Zapékací misku vymažeme máslem a 3/4 drobenky namačkáme na dno. Na ní rozprostřeme tvarohový krém a bohatě posypeme rybízem (výborná se směs červeného a černého). Navrch rozdrobíme zbytek drobenky. Misku vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vločkovo semínkové houstičky
další
Třešňová přesnídávka
předchozí
Vločkovo semínkové houstičky
další
Třešňová přesnídávka

Přidejte svůj komentář