Crumble řezy s tvarohem a rybízem
Rybíz obsahuje vitamín C
a karoteny, což z něj dělá výborného pomocníka při posilování imunity.
Postup přípravy
Sdílet
Rozměr zapékací misky 26 x 18 cm
Příprava krok za krokem
| Máslo nakrájíme na kousky anebo jej necháme lehce změknout. Smícháme s cukrem a vločkami a utvoříme drobenku. Buď pomocí rukou anebo elektrického sekáčku. V případě sekáčku doporučuji začít máslem a cukrem a když se smísí, přidat postupně vločky. |
| V jiné misce smícháme tvaroh s cukrem, vejcem, vanilkou a špetičkou soli. Umícháme hladký krém. Rybíz propláchneme vodou, obereme kuličky ze stopek a na ubrousku necháme okapat. |
| Zapékací misku vymažeme máslem a 3/4 drobenky namačkáme na dno. Na ní rozprostřeme tvarohový krém a bohatě posypeme rybízem (výborná se směs červeného a černého). Navrch rozdrobíme zbytek drobenky. Misku vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 minut. Krájíme po úplném vychladnutí. |
Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?