0 0
Krůtí kari s rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g krůtí prso
100 ml kokosové mléko
10 cherry rajčátka
2 lžíce sojová omáčka
1 lahůdková cibulka
1 cibule
1 lžíce worchestr
1 lžička Gustin
1 lžíce kari koření
hrst čerstvý koriandr
olej
Příloha
0,75 hrnku jasmínová rýže
sůl

Krůtí kari s rajčaty

Trendy:
  • Masožrout
Kuchyně:

Jasmínová rýže je voňavá odrůda původem z Thajska.
Je trochu lepivá a skvělá
na přílohy.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krůtí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na proužky. Obojí nasypeme do misky. Přidáme lžíci oleje, Gustin, worchestr, chilli a kari koření, sojovku a promícháme. Necháme zakryté odležet v lednici ideálně přes noc. Pak rozpálíme na pánvi trochu oleje a směs tam vyklopíme. Opékáme, až se maso zatáhne. Potom přidáme posekanou jarní cibulku, přepůlená rajčata a kokosové mléko. Asi dvě minuty zprudka restujeme a nakonec přisypeme pokrájený koriandr.

2
Hotovo

V mezičasne si pripřavíme rýži. Několikrát jí propláchneme vodou, pak slijeme a doplníme 1 a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme a uvaříme. Nejdřív přivedeme zprudka k varu, pak teplotu stáhneme a dovaříme doměkka, celkem cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Melounový dortík
další
Švestkové crumble řezy s mákem
předchozí
Melounový dortík
další
Švestkové crumble řezy s mákem

Přidejte svůj komentář