0 0
Čočkové ragú

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Čočkové ragú

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Černá čočka Beluga se přirovnává ke kaviáru. A to nejen díky svému vzhledu, ale
i výjimečné chuti. Nerozváří se
a drží si též krásnou barvu.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechny tři druhy čočky propláchneme vodou a každou zvlášť dáme do kastrolku. Černou a zelenou čočku zalijeme chladnou vodou a červenou horkou vodou. Uvaříme nesolené al dente. Zelenou a černou cca 25 minut a červenou cca 8 minut. Z uvařených čoček slijeme vodu a všechny přendáme do společné větší misky.

2
Hotovo

Všechnu zeleninu pokrájíme na malé kostičky a cibulku, včetně zelené části, na šikmá kolečka. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme mrkev. Po chvilce přihodíme cuketu a za další 2 minutky papriku a cibulku. Ještě asi 2 minuty opékáme a stáhneme z plotny. Na jiné pánvi také rozpálíme trošičku oleje a opečeme na něm tempeh rozkrájený na kostičky. Když začne zlátnout, zakápneme sojovkou. Orestovanou směs zeleniny i tempehu přidáme k čočce.

3
Hotovo

Ochutíme balzamikem, citrónovou šťávou, posekanou petrželkou, solí a pepřem.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Jogurt s chilli oříšky
další
Houbový štrůdl

Přidejte svůj komentář