0 0
Čočkové ragú

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Čočkové ragú

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Černá čočka Beluga se přirovnává ke kaviáru. A to nejen díky svému vzhledu, ale
i výjimečné chuti. Nerozváří se
a drží si též krásnou barvu.

  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechny tři druhy čočky propláchneme vodou a každou zvlášť dáme do kastrolku. Černou a zelenou čočku zalijeme chladnou vodou a červenou horkou vodou. Uvaříme al dente. Zelenou a černou cca 25 minut a červenou cca 8 minut. Z uvařených čoček slijeme vodu a všechny přendáme do společné větší misky.

2
Hotovo

Cibuli a česnek pokrájíme na malé kostičky a na oleji orestujeme dosklovata. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a šunku a dále restujeme lehce dozlatova. Během restování přidáme i na kousky nakrájenou šalvěj. Orestovanou směs přidáme k čočce. Pokud pustí hodně tuku, všechen tam nedáme, aby ragú nebylo příliš mastné.

3
Hotovo

Ochutíme vinným octem, solí a pepřem dle chuti.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Marocký čaj
další
Zapečené palačinky

Přidejte svůj komentář