0 0
Houbový štrůdl

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbový štrůdl

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Žampióny Portobello jsou béžové masité houby často používané na houbové steaky.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na kousky, česnek na plátky. Mandle, petrželku a očištěné houby také pokrájíme na kousky. Vejce rozkvedláme vidličkou ve skleničce.

2
Hotovo

Cibuli s česnekem zesklovatíme na oleji. Přidáme mandle a chvilku opékáme. Přisypeme houby, osolíme, okmínujeme, opepříme a restujeme dokud houby zmenší svůj objem. Pak přidáme petrželku a stáhneme z plotny. Necháme 2 minuty stát a přimícháme 3/4 rozkvedlaného vejce (zbytek si necháme na potření). Směs necháme vychladnout.

3
Hotovo

Plát listového těsta rozvineme na stůl včetně přiloženého pečícího papíru. Doprostřed plátu podélně rozvrstvíme houbovou směs. Volné okraje přehneme přes sebe doprostřed a konce podhrneme. Štrůdl potřeme zbytkem vejce a posypeme semínky.

4
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 18-20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Čočkové ragú
další
Pečené brambory s krémem Tzatziky a uzeným lososem
předchozí
Čočkové ragú
další
Pečené brambory s krémem Tzatziky a uzeným lososem

Přidejte svůj komentář