0 0
Krůtí roládky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Roládky
400 g krůtí řízky
15 g máslo
6 plátků anglická slanina
4 plátky čedar
hrst medvědí česnek
1 cibule
1 lžička hladká mouka
0,5 kostky bio kuřecí bujón
sůl
olej
Brambory
5 brambory
kmín
sůl
Brokolice
6 růžiček brokolice
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce máslo
1 lžička sůl

Krůtí roládky

Trendy:
  • Masožrout

Brokolici vložíme až do vroucí vody a vaříme nepřiklopenou pouhých pět minut, aby si uchovala krásně zelenou barvu.

  • 75 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Roládky

  • Brambory

  • Brokolice

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oloupeme brambory a nakrájíme je na měsíčky. Zalijeme chladnou vodou, slijeme a osušíme. Pečící plech vyložíme pečícím papírem a brambory na něj rozložíme. Pokapeme olejem a kmínem. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 30-35 minut.

2
Hotovo

Krůtí řízky ztenčíme rozklepáním. Opatrně, abychom si v nich neudělali díry. Jemně je osolíme a po celé ploše poklademe lístky medvědího česneku. Přes něj po třech plátcích slaniny a navrch plátky čedaru. Roládky pevně zabalíme a omotáme potravinovým provázkem.

3
Hotovo

Cibuli nakrájíme na malé kousky, do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak jí shrneme ke straně a na volný prostor položíme roládky. Ze všech stran opečeme dozlatova. Pak přilijeme cca 1,5 deci horké vody, rozdrobíme půlku bio bujónu anebo zalijeme přímo vývarem. Přiklopíme pokličkou a 25 minut dusíme. V polovině roládky otočíme.

4
Hotovo

Připravíme si jíšku. Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm lžičku hladké mouky. Když začne zlátnout, naředíme jí buď vývarem nebo trochou horké vody a přilijeme k roládkám. Promícháme a 5 minut povaříme. Píchneme do roládek vidličkou, jestli je maso měkké. Stáhneme z plotny, odstraníme provázek a naporcujeme.

5
Hotovo

Brokolicové růžičky omyjeme a vhodíme do vroucí osolené a okyselené vody. Povaříme 5 minut. Vodu slijeme a k brokolici dáme lžíci másla. Promícháme, aby se máslem obalila.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Quiche s lososem
další
Velikonoční nádivka s uzeným masem
předchozí
Quiche s lososem
další
Velikonoční nádivka s uzeným masem

Přidejte svůj komentář