0 0
Fenyklový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 hlízy fenykl
2 stroužky česnek
1 ks meloun Cantaloupe
1 ks granátové jablko
1 ks jarní cibulka
1 lžička agávový sirup
citrónová šťáva
petrželka
sůl
olej

Fenyklový salát

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Přírodní medicína
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Fenykl vybíráme menší
a světlý. Ten má nejlepší chuť. Odkrojky z něj rozhodně nevyhazujeme, ale použijeme do zeleninového vývaru.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z fenyklu odkrojíme tuhé stonky, kořínkovou část a odstraníme povrchovou slupku. Zbytek nakrájíme na jemné proužky. Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Granátové jablíčko rozkrojíme a vydlabeme semínka. Vše smícháme dohromady. Přidáme pokrájenou cibulku včetně zelené části a posekanou petrželku.

2
Hotovo

Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji do světle zlaté barvy. Citrónovou šťávu smícháme se sirupem, solí a orestovaným česnekem včetně oleje a přelijeme přes salát. Promícháme a ozdobíme zelenými fenyklovými "vlásky".

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Domácí bezová limonáda
další
Penne s mascarpone a kuřetem
předchozí
Domácí bezová limonáda
další
Penne s mascarpone a kuřetem

Přidejte svůj komentář