Ingredience
- 400 g kuřecí prsní řízkynebo krůtí prso
- 400 g penne
- 1 cibule
- 4 rajčata
- 1 klobásapoužili jsme tvrdší, maďarského typu (Bosanka)
- 2 červená paprikamenší
- 6 lžící mascarponecelý kelímek
- oreganopodle chuti
- tymiánpodle chuti
- bazalkavolitelná
- sůl, pepřpodle chuti
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Penne dáme vařit do osolené vody podle návodu. |
2 Hotovo | Maso a klobásku nakrájíme na kousky, nasekáme cibulku. Bez jakéhokoliv oleje, či másla, dáme na pánev klobásku (skvěle pustí tuk) a přídáme po chvilce cibulku. Po dvou, třech minutách přihodíme maso a pěkně promícháme. Poté přidáme najemno nakrájenou papriku. Smažíme 5 minut. |
3 Hotovo | V mezičase vezmeme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme v horké vodě a zbavíme slupky. Následně nadrobno nakrájíme a vhodíme na pánev. Po další minutě přidáme mascarpone a vše promícháme tak, aby se vše krásně propojilo. |
4 Hotovo | Nakonec ochutíme kořením a bylinkami. Naposledy promícháme a dozdobíme bazalkou. Podáváme a hned jíme, žádné prostoje ;) |