0 0
Domácí křupavé rohlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
500 g hladká mouka
250 g vlažná voda
4 lžíce olej
1 ks droždí
1 lžíce cukr krupice
1 lžička sůl
A navíc
1 ks vejce na pomazání
na posypání mák příp. kmín, sezam, hrubá sůl

Domácí křupavé rohlíčky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • A navíc

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vody rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Do jiné mísy nasypeme mouku a cukr a přilijeme nastartované droždí. Přidáme olej, sůl a zaděláme hladké těsto. Je fajn využít k těžší práci buď kuchyňského robota nebo pekárnu na chleba (program na těsto), případě je to ve vašich rukou. Zadělané těsto necháme hodinu kynout.

2
Hotovo

Potom těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou rozválíme na tenký plát. Ten rozřízneme napůl a každou půlku ještě na 3 trojúhelníky. Každý trojúhelník od širšího konce smotáme. Na plech položíme pečící papír, vyskládáme na něj umotané rohlíky a necháme 20 minut bobtnat. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi. Jasně vidíte, že u nás vede mák. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200 st. C dozlatova.

3
Hotovo

V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200 st. C dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jahodový koláč
další
Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář