0 0
Jahodový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g polohrubá mouka
100 g máslo
60 g cukr
2 ks vejce
1/2 prášek do pečiva
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka sůl
Náplň
250 g měkký tvaroh
1 ks žloutek
1/2 vanilkový pudink
vanilka
dle chuti cukr
špetička sůl

Jahodový koláč

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Semínka jahod obsahují zinek, což je minerál, který ovlivňuje sexuální výkonnost. Působí jako afrodiziakum na muže i ženy.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z mouky, prášku do pečiva, vanilkového cukru, másla a cukru uděláme žmolenku. Máte-li robota nebo elektrický sekáček, příprava se tím značně zjednoduší. Do žmolenky vmícháme 2 vejce a umícháme ve vláčné těsto. Cca čtvrtinu těsta oddělíme a dáme do mikrotenového sáčku do mrazáku.

2
Hotovo

Z tvarohu, žloutku, pudinku a cukru umícháme nádivku. Dortovou formu (vystačí na větší) vymažeme máslem a vysypeme moukou a na dno rozmačkáme těsto s okraji cca 1 cm. Na těsto vylijeme náplň. Jahody omyjeme, rozčtvrtíme a poskládáme na koláč. Z mrazáku vyndáme odložené těsto a na hrubém struhadle nastrouháme drobenku navrch koláče.

3
Hotovo

V troubě předehřáté na 180 st. C pečeme cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Cibulový sirup
další
Domácí křupavé rohlíčky

Přidejte svůj komentář