0 0
Červená řepa plněná čerstvým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

6 ks červená řepa i pár listů nebo petrželka
80 g čerstvý sýr typu žervé
50 g zakysaná smetana
10 ks pekanové ořechy nebo vlašské
1 ks šalotka
1 stroužek česnek
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Červená řepa plněná čerstvým sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pekanové ořechy vzhledem nápadně připomínají ořechy vlašské. Pěstují se v subtropech a jsou neuvěřitelně zdravé.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu očistíme od kořínků a omyjeme kartáčkem. Potřeme olejem, osolíme, zabalíme do alobalu a v troubě upečeme doměkka, cca 60 minut.

2
Hotovo

Tři pekany si necháme na ozdobu a ostatní posekáme ostrým nožem na kousky. Sýr smícháme se zakysankou, přidáme drobně posekanou šalotku, pekany, utřený česnek, sůl, pepř a najemno nakrájené 3 listy červené řepy nebo petrželkovou nať.

3
Hotovo

Upečenou řepu necháme chvilku zchladnout a pak ji oloupeme. Lžičkou opatrně vydlabeme vnitřky řep (schováme si je třeba na jinou pomazánku) a do otvorů rozdělíme smetanovou pomazánku. Ozdobíme kouskem pekanového ořechu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Patizon v mexické směsi
další
Čokoládová roláda s višněmi

Přidejte svůj komentář