0 0
Květáková polévka se strouháním

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 menší květák
2 stroužky česnek
2 kostičky zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
1 ks cibule
1 lžička kukuřičný škrob
olej
mletý pepř
petrželka
Strouhání
100 g hrubá mouka přimíchala jsem trochu celozrnné
1 ks vejce
sůl

Květáková polévka se strouháním

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Budete-li si přát, aby byl květák po uvaření sněhově bílý, přidejte do vody na vaření květáku trochu mléka.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Strouhání

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák očistíme, omyjeme a odkrojíme košťál. Dvě růžičky si schováme na závěrečně "zavaření" a zbytek rozkrájíme na kousky. Cibuli s česnekem posekáme nadrobno a orestujeme na oleji. Když začne sklovatět, přidáme posekaný květák a promícháme. Necháme chviličku opékat a pak zalijeme vroucí vodou. Přidáme bujón a pepř a cca 10 minut vaříme.

2
Hotovo

Mouku s vejcem a špetkou soli zpracujeme v hutné těsto (kdyby bylo řídší, trošku mouky přidáme) a nastrouháme na hrubém struhadle. Rozložíme po vále a necháme aspoň pár minutek zaschnout. Požadované množství zavaříme v osolené vroucí vodě po dobu cca 2 minut. Poté přidáváme rovnou do porcí polévky na talířích. Strouhání, které nespotřebujeme, necháme pořádně doschnout a uchováme na příště v papírovém pytlíku.

3
Hotovo

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme škrob rozmíchaný v deci vody. Květákové růžičky, které jsme si nechali na závěr, rozebereme na maličké kousky a vhodíme do polévky. Promícháme a ještě minutku povaříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Domácí kávová limonáda
další
Křenové rolky s cuketou

Přidejte svůj komentář