0 0
Hovězí steak s pečenými brambory a glazovanou šalotkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hovězí steak s pečenými brambory a glazovanou šalotkou

Trendy:
  • Masožrout

Maso bylo silné 1,5 cm
a připraveno na medium.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Brambory

  • Glazovaná šalotka

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s http://opamuurikka.cz na ocelové pánvi Kenno.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso před přípravou necháme odstát při pokojové teplotě. Na pánev nesmí přijít studené z lednice.

2
Hotovo

Brambůrky omyjeme kartáčkem, důkladně osušíme a nakrájíme dle velikosti buď na půlky nebo čtvrtky. Nasypeme do misky, pokapeme 2 lžícemi olejem, zasypeme drceným kmínem a grilovacím kořením. Přesypeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C. Pečeme dozlatova, cca 30 minut. Poté osolíme.

3
Hotovo

Cibulky oloupeme a na pánvi na troše oleje opečeme, až na sobě mají zlaté fleky. Pak zasypeme třtinovým cukrem a dále opékáme, až se cukr rozpustí. Potom zakápneme vínem, osolíme, přidáme tymián, chilli papričku, zakryjeme pokličkou a pár minut dusíme. Pak pokličku odstraníme a ochutíme balzamikem. Povaříme, až šťávička zahoustne. Celé to bude trvat asi 25 minut.

4
Hotovo

Pak začneme připravovat maso. Pánev (použili jsme ocelovou pánev) nasucho rozehřejeme na trošku vyšší než střední teplotu. Maso očistíme, zvláčníme tenderizérem nebo poťukáme klouby prstů a z obou stran dlaní potřeme olejem. Vložíme do rozpálené pánve s větvičkou rozmarýny a pečeme z jedné strany 3 minuty. Pak steak otočíme a pečeme 2 minuty. Na hotové steaky položíme slabý plátek másla a hned zabalíme na 10 minut do alobalu a poté podáváme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Žampiónový nákyp
další
Těstoviny s nivovou omáčkou
předchozí
Žampiónový nákyp
další
Těstoviny s nivovou omáčkou

Přidejte svůj komentář