0 0
Ostružinové želé bonbóny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 ml šťáva z ostružin
3 lžíce agávový sirup
3 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce agar
cca 1/2 dl voda

Ostružinové želé bonbóny

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Agar je rostlinná želatina vyráběná z červených mořských řas. Kromě toho, že skvěle tuhne, obsahuje spoustu minerálních látek.

  • 15 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ostružiny omyjeme, rozmixujeme a přecedíme přes cedník. Ochutíme agávovým sirupem a citrónovou šťávou a promícháme.

2
Hotovo

V malém kastrůlku svaříme vodu s agarem. Musí se povařit 5 minut, aby následně pořádně ztuhnul. Potom do rozvařeného agaru vlijeme ovocnou šťávu a důkladně promícháme.

3
Hotovo

Plníme do tvořítek na led nebo na čokoládu a necháme ztuhnout v lednici. Z tohoto množství bude cca 40 bonbónků.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy
další
Cuketové matjesy
předchozí
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy
další
Cuketové matjesy

Přidejte svůj komentář