0 0
Karlovarský knedlík

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 ml mléko
60 g hrubá mouka
40 g máslo
5 rohlík
2 vejce
velká hrst hladkolistá petrželka
velká špetka sůl
špetka muškátový oříšek

Karlovarský knedlík

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Karlovarský knedlík je nejmladším z rodiny knedlíků.
Říkalo se mu také ubrouskový, svatební nebo fajnový.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky nakrájíme na kostičky a rozložíme po pečícím plechu. Dáme do trouby na cca 15 min okorat při 100 st. C.

2
Hotovo

Rozehřejeme si máslo, smícháme ho se žloutky a mlékem, solí. Prošleháme vidličkou. Okorané rohlíky nasypeme do misky, přidáme posekanou petrželku a nastrouhaný muškátový oříšek. Zalijeme tekutou směsí a promícháme. Z bílků a špetičky soli vyšleháme tuhý, avšak stále vláčný sníh. Zlehka ho stěrkou s rohlíky promísíme.

3
Hotovo

Na stůl si rozprostřeme fresh fólii, polovinu těsta na ní nandáme, fólii zabalíme a vytvarujeme knedlík. Kraje zatočíme jako bonbón. Stejně zabalíme i zbytek těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme na tácek a odstraníme fólii. Přendáme na prkýnko a necháme je chviličku vydýchat. Potom nakrájíme bílou nití.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vajíčková pomazánka
další
Vepřové maso na pivu
předchozí
Vajíčková pomazánka
další
Vepřové maso na pivu

Přidejte svůj komentář