0 0
Quiche s listy červené řepy a čerstvým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
175 g hladká mouka
85 g máslo
1 vejce
1 lžíce studená voda
velká špetka sůl
Náplň
svazek listy červené řepy
200 g čerstvý sýr
100 ml šlehačka
70 g prosciutto
30 g mozzarella strouhaná
3 stroužky česnek
1 cibule
olej
čerstvě mletý pepř
sůl
A ještě
na vymazání formy máslo

Quiche s listy červené řepy a čerstvým sýrem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Pokud budete mít štěstí
a natrefíte na mladé listy červené řepy, sáhněte po nich. Jsou úžasné na saláty, polévky, ale třeba i na slaný koláč.

  • 70 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme křehké těsto. Studené máslo nakrájíme na kostičky a rychlostí blesku smícháme s moukou, studenou vodou, solí a vejcem. Zbytečně ho v dlaních nezahříváme, aby se máslo nerozpustilo. Ideální je použít kuchyňský robot. Těsto je dobré nechat v lednici aspoň půl hodiny odpočinout, ale lze použít hned. Natlačíme jen do formy poctivě vymazané máslem. Povrch propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem, na který vysypeme fazole nebo nějaké suché luštěniny a předpečeme 15 minut při 180 st. C. Fazole pomohou tomu, že se těsto nebude nafukovat a nevytvoří se bubliny (fazole pak necháme vystydnout a použijeme zase příště - už ale ne na vaření).

2
Hotovo

Zatímco se peče korpus, nakrájíme cibuli na kostičky, prolisujeme česnek a na pánvi na troše oleje dosklovata orestujeme. Přidáme pokrájené prosciutto a opékáme. Listy červené řepy spolu se stonkami omyjeme a osušíme. Pokrájíme a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a ještě chviličku zahříváme, aby listy zavadly.

3
Hotovo

Z předpečeného korpusu odstraníme papír s luštěninami a rozprostřeme na něj připravenou směs. Sýr nakrájíme na plátky a rozložíme po koláči. Vejce rozkvedláme se šlehačkou a nalijeme navrch. Hezky pravidelně po celé ploše. Posypeme strouhanou mozzarellou.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a dopečeme cca 30-35 minut, až začne povrch zlátnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Polévka z červené řepy s kozím sýrem
další
Cmunda po kaplicku
předchozí
Polévka z červené řepy s kozím sýrem
další
Cmunda po kaplicku

Přidejte svůj komentář