0 0
Jarní bramborový salát s pampeliškovými kapary

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

6 ks brambory
2 ks lahůdková cibulka
2 lžíce pampeliškové kapary
1 ks vejce
svazek ředkvičky
Na zálivku
50 ml olivový olej
2 lžíce jablečný ocet
1 lžička třtinový cukr
1 lžička dijonská hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř

Jarní bramborový salát s pampeliškovými kapary

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ředkvičky jsou dobrý pomocníkem na zlepšuní paměti a soustředění.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na zálivku

Postup přípravy

Na tento recept se budou hodit pampeliškové kapary. Inspirovat se můžete na odkazu.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Nakrájíme na kostičky. Ředkvičky omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Cibulku, včetně zelené části, nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo (od doby varu 10 minut), zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše zlehka smícháme v míse.

2
Hotovo

Ve skleničce vyšleháme vidličkou olej s jablečným octem, hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Zálivku nalijeme na brambory, přidáme 2 lžíce pampeliškových kapary a promícháme. Necháme odležet.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Banánové lívanečky s pampeliškovým medem
další
Tempura z bylin

Přidejte svůj komentář