0 0
Zapečené plněné žampiony Portobello

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zapečené plněné žampiony Portobello

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Žampiony nemusíte loupat. Pokud hlavičky přece jen oloupete, budou jemnější.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do pánve nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pokrájené nožičky žampiónů. Kopřivy propláchneme čistou vodou a posekáme. Také je přidávme do pánve a rovnou i čerstvý sýr. Osolíme, opepříme a důkladně promísíme.

2
Hotovo

Do zapékací nádoby nalijeme trochu oleje a hlavičky žampionů tam vyskládáme. Náplníme je připravenou směsí. Mezi žampiony nasypeme pokrájená rajčátka. Přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 20 minut.

3
Hotovo

Pak nádobu vyndáme z trouby. Do každého kloboučku vyklepneme křepelčí vajíčko a lehounce posypeme strouhaným parmazánem. Vrátíme do rozpálené trouby a už jen 5 minut zapečeme.

4
Hotovo

Jako přílohu můžeme připravit topinky z kváskového chleba.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou
další
Zeleninový salát s hořčičnou remuládou a lososovými smaženkami
předchozí
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou
další
Zeleninový salát s hořčičnou remuládou a lososovými smaženkami

Přidejte svůj komentář