Ingredience
- 150 g čerstvý sýr
- 100 g šunka od kosti
- 100 g cherry rajčátka
- 10 g sýr parmazánového typu
- 5 žampióny Portobello
- 5 křepelčí vejce
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- mistička kopřiva
- špetka sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do pánve nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pokrájené nožičky žampiónů. Kopřivy propláchneme čistou vodou a posekáme. Také je přidávme do pánve a rovnou i čerstvý sýr. Osolíme, opepříme a důkladně promísíme. |
2 Hotovo | Do zapékací nádoby nalijeme trochu oleje a hlavičky žampionů tam vyskládáme. Náplníme je připravenou směsí. Mezi žampiony nasypeme pokrájená rajčátka. Přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 20 minut. |
3 Hotovo | Pak nádobu vyndáme z trouby. Do každého kloboučku vyklepneme křepelčí vajíčko a lehounce posypeme strouhaným parmazánem. Vrátíme do rozpálené trouby a už jen 5 minut zapečeme. |
4 Hotovo | Jako přílohu můžeme připravit topinky z kváskového chleba. |