Ingredience
Těsto
- 280 g bílý jogurt
- 240 g polohrubá mouka
- 60 g cukr krupice
- 30 g olej
- 10 g prášek do pečiva
- 2 vejce
- vanilka
- špetka sůl
Drobenka
- 40 g polohrubá mouka
- 40 g cukr krupice
- 35 g máslo
A ještě
- ovoce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do misky odvážíme cukr a vklepneme vejce. Metličkou vyšleháme do pěny. Přidáme bílý jogurt, špetku soli, vanilku a olej a zase prošleháme. Pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a už jen krátce smísíme v hladké těsto. |
2 Hotovo | Formu vyložíme namuchalým pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto do formy přelijeme a stěrkou roztáhneme do stran. Bohatě poklademe ovocem. Z mouky, cukru a másla užmouláme drobenku a rozvrstvíme po celé ploše koláče. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 minut. |