0 0
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
280 g bílý jogurt
240 g polohrubá mouka
60 g cukr krupice
30 g olej
10 g prášek do pečiva
2 vejce
vanilka
špetka sůl
Drobenka
40 g polohrubá mouka
40 g cukr krupice
35 g máslo
A ještě
ovoce

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud použijeme k obložení koláče švestky, v drobence vyměníme mouku za mletý mák.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma o průměru 27 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky odvážíme cukr a vklepneme vejce. Metličkou vyšleháme do pěny. Přidáme bílý jogurt, špetku soli, vanilku a olej a zase prošleháme. Pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a už jen krátce smísíme v hladké těsto.

2
Hotovo

Formu vyložíme namuchalým pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto do formy přelijeme a stěrkou roztáhneme do stran. Bohatě poklademe ovocem. Z mouky, cukru a másla užmouláme drobenku a rozvrstvíme po celé ploše koláče.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krutí nudličky s bazalkovým pestem
další
Zapečené plněné žampiony Portobello
předchozí
Krutí nudličky s bazalkovým pestem
další
Zapečené plněné žampiony Portobello

Přidejte svůj komentář