0 0
Zelný salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zelný salát

Zelí je obyčejná, ale neobyčejně zdravá zelenina.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zelí nakrájíme ostrým nožem na co nejtenčí nudličky. Nasypeme do mísy a prosypeme trochou soli a cukru dle chuti. Rukama pěkně promačkáme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Zakapeme částí citrónové šťávy a částí kvalitního octa (používám někdy ořechový a někdy rýžový). Promícháme a rukama tak dlouho mačkáme, až zelí pustí šťávu a zmenší objem. Čím déle budeme zelí mordovat, tím lepší bude mít chuť. Přísady doladíme dle vlastní chuti. Zelí má být sladkokyselé a výrazné.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kompot z jedlých jeřabin
další
Marmeláda z hroznového vína
předchozí
Kompot z jedlých jeřabin
další
Marmeláda z hroznového vína

Přidejte svůj komentář