0 0
Pražma královská s citrónovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 filety pražma královská
3 stroužky česnek
30 g máslo
z 1 ks citrónová šťáva
1 lžička cukr krupice
1 větvička rozmarýna
1/2 lžičky matcha čaj
olivový olej
sůl
2 plátky celozrnný toustový chléb

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pražma královská s citrónovou omáčkou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Stříbrná pražma královská má mezi očima zlatavé místo, jež připomíná korunku.
Takže tak... :)

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do malého kastrůlku nalijeme asi deci a půl vody, přidáme cukr, špetku soli a vaříme mírným ohněm, až začne tekutina houstnout. Pak přidáme šťávu z citrónu a ještě vaříme, až zase zahoustne. Matcha rozředíme ve lžíci horké vody a úplně nakonec, až omáčku stáhneme z plotny, přidáme do kastrolku a intenzivně promícháme.

2
Hotovo

Mezitím, co se nám připravuje omáčka, oloupeme česnek a nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a položíme do něj pražmu kůží dolů, do oleje přisypeme česnek a vložíme větvičku rozmarýny. Maso osolíme, přihodíme máslo a smažíme asi 3 minuty. Opatrně otočíme a smažíme ještě asi 2 minuty z druhé strany.

3
Hotovo

Toustový chléb rozkrojíme do kříže na čtyři dílky a opečeme na grilovací pánvi na troše oleje.

4
Hotovo

Na talíř lžící nalijeme trošku omáčky, nakloníme talíř, aby stekla napříč a na ní položíme pražmu s opečeným česnekem. Ozdobíme toustovým chlebíkem.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ořechová roláda s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou
další
Zeleninové aglio olio
předchozí
Ořechová roláda s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou
další
Zeleninové aglio olio

Přidejte svůj komentář