Ingredience
- 1 plát listové těsto
- 10 ks vlašské ořechy
- 10 ks sušená rajčata
- 8 lžic bazalkové pesto
- 1 ks mozzarella
- na potření vejce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plát těsta rozprostřeme na kuchyňské lince i s přiloženým pečícím papírem. Potřeme vydatně bazalkovým pestem. Rajčata, mozzarellu i ořechy rozkrájíme na malé kousky a poklademe na pesto. Těsto zarolujeme z protilehlých stran doprostřed, čímž nám vznike jakási dvojroládka. Při rolování "utahujeme". |
2 Hotovo | Vejce (stačí i bílek) rozšleháme vidličkou a mašlovačkou potřeme roládu po celé ploše. Ostrým nožem nakrájíme plátky silné asi 2 cm. Rozložíme je na plech na pečící papír a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 15-20 minut. |
3 Hotovo |