0 0
Roládky s pestem a sušenými rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 plát listové těsto
10 ks vlašské ořechy
10 ks sušená rajčata
8 lžic bazalkové pesto
1 ks mozzarella
na potření vejce

Roládky s pestem a sušenými rajčaty

Trendy:
  • Vegetariánské

Název pesto pochází z italského
"pestare" mělnit. Nejznámější
je pesto bazalkové, ale receptů existuje bezpočet.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Plát těsta rozprostřeme na kuchyňské lince i s přiloženým pečícím papírem. Potřeme vydatně bazalkovým pestem. Rajčata, mozzarellu i ořechy rozkrájíme na malé kousky a poklademe na pesto. Těsto zarolujeme z protilehlých stran doprostřed, čímž nám vznike jakási dvojroládka. Při rolování "utahujeme".

2
Hotovo

Vejce (stačí i bílek) rozšleháme vidličkou a mašlovačkou potřeme roládu po celé ploše. Ostrým nožem nakrájíme plátky silné asi 2 cm. Rozložíme je na plech na pečící papír a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 15-20 minut.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tuňáková pomazánka
další
Prosecco s malinovým sirupem a rozmarýnou
předchozí
Tuňáková pomazánka
další
Prosecco s malinovým sirupem a rozmarýnou

Přidejte svůj komentář