0 0
Štrůdl z jogurtového těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
400 g špaldová mouka
180 g máslo
150 g bílý jogurt
1 žloutek
0,5 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
16 jablka
2 lžíce rýžový sirup
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička skořice
hrst rozinky
hrst jemné vločky
špetka sůl
na potření bílek

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Štrůdl z jogurtového těsta

Jablíčka jsou naším tradičním ovocem. Údajně každý z nás jich ročně zbaští asi 25 kg.

  • 60 min
  • Porcí: 32
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud máte kuchyňského robota, určitě ho vezměte na pomoc. Do mísy nasypeme mouku, přidáme jogurt, změklé máslo, žloutek, sůl a prášek do pečiva. Zpracujeme pevné tvárné těsto, zabalíme do mikroténu a necháme odpočinout v lednici aspoň hodinku nebo klidně přes noc.

2
Hotovo

Jablíčka omyjeme, odstraníme jádřince a oloupeme. Nastrouháme na hrubém struhadle, ochutíme citrónovou šťávou, solí, sirupem, skořicí a rozinkami.

3
Hotovo

Těsto rozdělíme na 4 části a každou vyválíme na velmi tenkou placku tvaru obdélníku. Pokud rozvalujeme na desce kuchyňské linky, nemusíme podsypávat. Střední část placky, po delší straně, posypeme vločkami (nebo strouhankou) a navrstvíme čtvrtinu jablečné náplně. Volné části přes náplň přehneme, nejdřív jednu a pak druhou. Vzniklé konce k sobě přitiskneme a podhrneme. Vzniklé 4 nohavice přendáme na plech vyložený pečícím papírem (nebo na dva plechy, pokud máte menší). Potřeme zbylým bílkem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Frittata s rajčaty a balkánským sýrem
další
Zapečené žampióny portobello
předchozí
Frittata s rajčaty a balkánským sýrem
další
Zapečené žampióny portobello

Přidejte svůj komentář