0 0
Tvarohovo-citrónový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tvarohovo-citrónový chlebíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Z těsta na chlebíček můžeme upéct i efektní bábovku :)

  • 65 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechny ingredience vyndáme hodinu předem, aby se vyrovnaly teploty. Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkou do světlé pěny. Pak postupně zašleháme žloutky. Přidáme tvaroh, citrónovou šťávu i nastrouhanou kůru (z půlky dobře omytého citronu). Pokud jsme na práci využili pomoc kuchyňského robota, odteď už budeme pracovat jen opatrně a zlehka se stěrkou.

2
Hotovo

Bílky se špetkou soli ušleháme do pevného, avšak ještě vláčného sněhu. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Ořechy posekáme. Do tekuté části přimícháme ořechy a brusinky a část mouky. Promísíme a následně na střídačku těsto propojujeme s bílkovým sněhem a moukou.

3
Hotovo

Chlebíčkovou formu vymažeme poctivě máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo vyložíme namuchlaným pečícím papírem. Těsto do ní přemístíme, rozetřeme po celé ploše a vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Pečeme dozlatova, cca 45 minut. Po této době zkusíme doprostřed těsta zapíchnout špejli. Je-li po vytažení suchá, je hotovo. Hotový chlebíček necháme aspoň 10 minut stát ve formě a pak vyklopíme. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hamburger s trhaným krůtím masem
předchozí
Hamburger s trhaným krůtím masem

Přidejte svůj komentář