0 0
Kapustové karbanátky se slaninou a čedarem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 malá kapusta nebo půlka
150 g jemné ovesné vločky
125 g libová slanina
100 ml horká voda
90 g čedar
4 stroužky česnek
3 lžíce polohrubá mouka
2 vejce
1 rohlík
1 cibule
1 lžíce majoránka
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Na obalení
3 vejce
hladká mouka
strouhanka
řepkový olej
Kaše
8 brambory
cca 200 ml mléko
40 g máslo
sůl
Dip
100 g majonéza
100 g zakysaná smetana
2 kyselá okurka
1 jarní cibulka
z 0.5 citrónová šťáva
1 lžička agáve sirup
sůl
Salát
ledový salát
z 0.5 citrónová šťáva
3 lžíce olivový olej
1 lžička agáve sirup
sůl

Kapustové karbanátky se slaninou a čedarem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Sto gramů kapusty obsahuje 75% doporučené denní dávky vitamínu A.

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na obalení

  • Kaše

  • Dip

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Karbanátky připraveny v horkovzdušné fritéze.

Případně připravte v troubě nebo v oleji.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ingrediencí mraky, ale žádné strachy, chce to dobrou logistiku. Začneme tím, že si kapustu zbavíme vrchních špatných listů, pak jí opláchneme vodou, osušíme a přepůlíme. Půlky ještě rozkrojíme napůl, Vyřízneme košťál, nakrájíme na proužky cca 1 cm a uvaříme v páře 10 minut.

2
Hotovo

Rohlík natrháme na kousky a pokropíme vodou. Vločky zalijeme horkou vodou a obojí necháme zvláčnět. CIbuli s česnekem nasekáme na kousky. Do pánve kápneme trochu oleje a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přisypeme cibuli s česnekem a chvilku restujeme. Necháme zchladnout.

3
Hotovo

Kapustu vysypeme do misky k vločkám, přidáme vymačkaný rohlík, jemně nastrouhaný sýr, vejce a slaninu s cibulí. Osolíme, opeříme a zasypeme majoránkou. Promícháme a dle potřeby zasypeme moukou. Utvoříme těsto a necháme 10 minut stát.

4
Hotovo

Připravíme si trojobal. Mouku, strouhanku a rozkvedlaná vejce. Z těsta tvoříme pevné karbanátky, obalíme v mouce, smočíme ve vajíčku a nakonec obalíme ve strouhance. Do jednoho talíře nalijeme trochu oleje a karbanátky v něm zlehka obalíme. Vložíme do horkovzdušné fritézy a fritujeme při 190 st. C 16 minut dozlatova.

5
Hotovo

Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Před dovařením ohřejeme mléko a necháme v něm rohzpustit máslo. Z brambor slijeme vodu a hned do horkých nalijeme mléko s máslem. Šťouchadlem rozdrtíme na kaši.

6
Hotovo

Připravíme dip. Majolku smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme solí, citrónovou šťávou, agávovým sirupem a posekanou cibulkou s okurkami. Doladíme dle vlastní chuti.

7
Hotovo

Ledový salát omyjeme, osušíme, natrháme a zalijeme zálivkou z rozšlehaného olivového oleje, citrónové šťávy, agáve sirupu a špetky soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jednoduchá pomazánka z červené řepy
další
Salát s marinovanou červenou řepou a kozím sýrem
předchozí
Jednoduchá pomazánka z červené řepy
další
Salát s marinovanou červenou řepou a kozím sýrem

Přidejte svůj komentář