0 0
Čaj z rakytníku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 větvička s plody rakytník
1 sáček zelený čaj lze použít i černý čaj, mátu, zázvor nebo jiné bylinky
1 litr horká voda

Čaj z rakytníku

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Přírodní medicína
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Rakytník řešetlákový je pozoruhodná rostlina, jejíž každá část je léčivá. Je přímo nacpaná vitamíny, a už jen jediná bobulka pokryje denní potřebu vitamínu C.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Větvičku rakytníku propláchneme vodou. Do konvice dáme čaj nebo bylinky a zalijeme vroucí vodou. Když voda trochu zchladne, cca na 70 st. C, vyndáme čaj a vložíme tam omytý rakytník. Necháme 5 minut louhovat a plody rakytníku rozdrtíme lžící. Čaj přecedíme.

2
Hotovo

Čaj je lahodný v této podobě, ale je také možné jej osladit medem a dochutit citrónem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Houbový štrůdl
další
Rakytníkový sirup zastudena

Přidejte svůj komentář