0 0
Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou

    Postup přípravy

    Na formu velikosti biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

    • 170 g změklého másla
    • 170 g špaldové mouky
    • 80 g lískových oříšků
    • 80 g třtinového cukru s naloženou vanilkou
    • 50 g hořké čokolády
    • 2 přezrálé banány
    • 2 vejce
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • špetka soli

    Postup:

    Na pánvi nasucho opečeme lískové oříšky. Necháme trochu zchladnout a prsty oloupeme slupky. Máslo rozehřejeme. Oříšky na strouhankovém strojku nebo v mixéru umeleme najemno. V misce ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme nahrubo nastrouhané banány, zlehka promícháme. Na střídačku pak přisypáváme namleté oříšky, mouku smíchanou s práškem a solí a rozehřáté máslo. Zlehka, ale přitom pečlivě mísíme. Nakonec přimícháme ještě čokoládu rozkrájenou na maličké kousky. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem (příp. vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou) a vylijeme do ní připravené těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. dozlatova, cca 60 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jasmínová rýže
    další
    Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek

    Přidejte svůj komentář