0 0
Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou

Postup přípravy

Sdílet

Na formu velikosti biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

  • 170 g změklého másla
  • 170 g špaldové mouky
  • 80 g lískových oříšků
  • 80 g třtinového cukru s naloženou vanilkou
  • 50 g hořké čokolády
  • 2 přezrálé banány
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup:

Na pánvi nasucho opečeme lískové oříšky. Necháme trochu zchladnout a prsty oloupeme slupky. Máslo rozehřejeme. Oříšky na strouhankovém strojku nebo v mixéru umeleme najemno. V misce ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme nahrubo nastrouhané banány, zlehka promícháme. Na střídačku pak přisypáváme namleté oříšky, mouku smíchanou s práškem a solí a rozehřáté máslo. Zlehka, ale přitom pečlivě mísíme. Nakonec přimícháme ještě čokoládu rozkrájenou na maličké kousky. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem (příp. vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou) a vylijeme do ní připravené těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. dozlatova, cca 60 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jasmínová rýže
další
Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek
předchozí
Jasmínová rýže
další
Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek

Přidejte svůj komentář