0 0
Tatarák z hovězího masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
450 g hovězí váleček falešná svíčková
2 žloutek
2 lžíce olivový olej
2 kečup
2 plnotučná hořčice
2 lžíce pažitka posekané
1 malá cibule
1 stroužek česnek
1 lžička sladká paprika
dle chuti pálivá paprika
0,5 lžičky drcený kmín
dle chuti sůl
dle chuti čerstvě mletý pepř
A ještě
chléb
česnek

Tatarák z hovězího masa

Trendy:
  • Masožrout

Ačkoliv skazky o původu tataráku jsou víceméně pohádkové, tatarský biftek poprvé ochutnali v Paříži někdy na přelomu 19. a 20. století.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z masa odstraníme případné blány a tučné kousky a pomeleme na strojku, posekáme v elektrickém sekáčku nebo naškrábeme ostrým nožem. Smícháme se žloutky, olejem, jemně pokrájenou cibulkou a prolisovaným česnekem. Ochutíme kečupem, hořčicí, solí a kořením v množství dle vlastní chuti. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku.

2
Hotovo

Plátky chleba buď opečeme na pánvi na oleji anebo nasucho v topinkovači. Topinky potřeme česnekem a navrstvíme na ně připravený tataráček.

3
Hotovo

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Vepřové plátky pečené v marinádě
další
Špagety se žampióny
předchozí
Vepřové plátky pečené v marinádě
další
Špagety se žampióny

Přidejte svůj komentář