Ingredience
- 2 ks batáty
- 2 ks lahůdková cibulka
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce worchester
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- 2 lžíce kečup
- 1 lžíce sladká paprika
- chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- olivový olej
- pečivo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Batáty omyjeme, položíme na pečící papír a pečeme na mřížce v troubě rozehřáté na 180 st. C po dobu cca 45 minut. Zchladlé batáty oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. |
2 Hotovo | Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na malou pánvičku kápneme olej a orestujeme na něm česnek dorůžova. Ke konci restování přidáme rozvonět chilli koření, a také papriku. Přidáme k batátům. Cibulku, včetně zelené části také nakrájíme do mísy. Ochutíme kečupem, hořčicí, worchestrem, solí a čerstvě mletým pepřem. Chuť doladíme citrónovou šťávou. |
3 Hotovo | Mažeme na čerstvé pečivo. |