0 0
Tataráček z batátů

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tataráček z batátů

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Batáty jsou doslova nadupané vitamínem A a patří k nejvýživnějším druhům zeleniny.

  • 1 a čtvrt hodiny
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Batáty omyjeme, položíme na pečící papír a pečeme na mřížce v troubě rozehřáté na 180 st. C po dobu cca 45 minut. Zchladlé batáty oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.

2
Hotovo

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na malou pánvičku kápneme olej a orestujeme na něm česnek dorůžova. Ke konci restování přidáme rozvonět chilli koření, a také papriku. Přidáme k batátům. Cibulku, včetně zelené části také nakrájíme do mísy. Ochutíme kečupem, hořčicí, worchestrem, solí a čerstvě mletým pepřem. Chuť doladíme citrónovou šťávou.

3
Hotovo

Mažeme na čerstvé pečivo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rajská omáčka s masovými koulemi
další
Makovky – sladké loupáky
předchozí
Rajská omáčka s masovými koulemi
další
Makovky – sladké loupáky

Přidejte svůj komentář