0 0
Vepřová panenka na rozmarýnu s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
2 ks vepřová panenka
2 větvičky rozmarýna
2 dl kuřecí vývar nebo svařenou bio bujónovou kostku
1/4 kostky máslo
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Bramborová kaše
6-7 ks brambory
cca 1,5 dl mléko
1/4 kostky máslo
sůl
Teplý paprikový salát
1 ks žlutá paprika
1 ks červená paprika
1 ks oranžová paprika
1 ks zelená paprika
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Vepřová panenka na rozmarýnu s bramborovou kaší

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Vepřová panenka je vepřová svíčková. Upíná se na bederní obratle a tvoří oporu páteři. Moc nemaká a tak je maso křehké, libové a má vysoký obsah bílkovin.

  • 1 hodina
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Bramborová kaše

  • Teplý paprikový salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Panenku odblaníme, dlaněmi do ní vetřeme olej, opepříme, proložíme rozmarýnou, přikryjeme fresh fólií a na půl hodiny odložíme stranou při pokojové teplotě. Oloupeme brambory, rozkrájíme, osolíme a dáme vařit. Předehřejeme troubu na 170 st. C.

2
Hotovo

Pánev rozpálíme a ze všech stran na ní panenku i rozmarýnu zprudka opečeme, aby se zatáhla. Přemístíme do nahřátého pekáčku, přikryjeme alobalem a na 10 minut vložíme do nahřáté trouby.

3
Hotovo

Na pánvičku k výpeku a rozmarýně přidáme máslo, necháme mírně zpěnit a postupně přiléváme horký vývar. Svaříme na šťávičku. Dle chuti osolíme a opepříme.

4
Hotovo

Papriky omyjeme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na pánvi na troše olivového oleje. Musí zůstat barevné a křupavé.

5
Hotovo

Brambory slijeme, přidáme máslo, rozšťoucháme a přilijeme ohřáté mléko. Ještě chvíli šťoucháme, dokud nám nevznikne kaše.

6
Hotovo

Panenku vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut stát zakryté alobalem. Poté nakrájíme na medailonky.

7
Hotovo

Tip:
Máme rádi panenku lehounce zarůžovělou. Pokud máte rádi růžovější, nechte v troubě o 1-2 méně.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Asijský salát s tofu
další
Paštika z neloupané červené čočky
předchozí
Asijský salát s tofu
další
Paštika z neloupané červené čočky

Přidejte svůj komentář