0 0
Sladkokyselá vegetariánská směs

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g - 1 balení Ďobáčky sójové nudličky
5 ks rajčata
4 lžíce mražená kukuřice
4 stroužky česnek
3 lžíce sojová omáčka
2 ks kyselá okurka
2 ks se zelenou částí lahůdková cibulka
2 lžíce kečup
1 menší červená paprika
1 ks cibule
1 lžíce kukuřičný škrob
chilli paprička
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Příloha
1 hrnek quinoa
1 kostka zeleninový bio bujón

Sladkokyselá vegetariánská směs

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ďobáčky jsou vyrobeny ze sójových bobů a svým složením jsou ideální náhradou masa.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Quinou propláchneme studenou vodou a necháme jí v čisté vodě namočenou 15 minut. Mezitím si v půl litru teplé vody rozpustíme bujónovou kostku, případně použijeme pravý vývar. Po této době slijeme vodu z quinoi, doplníme dvojnásobkem vývaru a dáme vařit pozvolným varem asi na 15 minut. Potom kastrol stáhneme z plotny a pod pokličkou necháme dojít ještě přibližně 10 minut. Za tuto dobu by se měla veškerá voda vsáknout a quinoa by měla být uvařená na skus.

2
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na kousky a orestujeme společně na pánvi na troše oleje. Přidáme Ďobáčky rozkrájené na kousky, a také pokrájenou chilli papričku, kyselé okurky a červenou papriku. Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kousky a i se semínky přidáme do pánve. Osolíme, opepříme, přisypeme kukuřici a pokrájenou lahůdkovou cibulku. Ještě chvíli restujeme.

3
Hotovo

Ve skleničce smícháme škrob se sojovkou a 1,5 dl horké vody a přilijeme ke směsi. Necháme chvilku probublat a dle chuti osolíme, opepříme a zakápneme kečupem. Už jen chvilku prohřejeme a podáváme například s quinoou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tataráček z červené řepy
další
Tvarohový nákyp s jablky

Přidejte svůj komentář